‘Je niet kwetsbaar kunnen tonen is een bedrijfsrisico’

Welke rol speelt kwetsbaar leiderschap in het ontwikkelen van effectief persoonlijk leiderschap? Kwetsbaarheid is voor velen een lastig onderwerp, voor sommigen zelfs een taboe-onderwerp. Zeker aan de top van de organisatie. Daarover hadden we een openhartig gesprek met Michiel van Meer, CHRO bij Aon en Jean-Paul van Londen, organisatiepsycholoog en partner bij LTP.

‘Succesvolle leiders wordt hun mindere kant vergeven’

“Alleen als jij vertrouwd wordt als leider, durven mensen tegen je te zeggen dat je iets niet goed doet of dat je iets moet veranderen.” Dat zegt Hein Knaapen, die aan het eind van dit jaar vertrekt als CHRO van ING. Kort voor de aankondiging van zijn afscheid bij de bank, sprak Jean-Paul van Londen, partner bij assessmentbureau LTP Business Psychologen hem over (kwetsbaar) leiderschap. 

‘Purpose moet concreet en tastbaar zijn’

Een interview met Geraldine Fraser, Global HR Director bij FrieslandCampina. In 2014 trad zij toe tot het bedrijf in Azië. Vier jaar later verhuisde ze naar Nederland. “Weer teruggaan naar de volwassen thuismarkten van FrieslandCampina was een grotere aanpassing dan ik had verwacht”, zegt ze. “Wat onveranderd bleef, was de purpose van het bedrijf.”

‘To win as one’

In gesprek met de Amerikaanse Abbe Luersman, CHRO van Koninklijke Ahold Delhaize. Luersman, in 2018 uitgeroepen tot CHRO van het jaar, begeleidde de fusie van het Nederlandse supermarktconcern Koninklijke Ahold NV en de Belgische Delhaize Groep. Samen met 370.000 collega’s stond ze aan de wieg van een nieuwe onderneming met een nieuwe cultuur en een nieuwe purpose.

‘Werken aan een nieuw Olympia’

Een interview met Dimitri Yocarini, CEO van Olympia. Deze jonge, bevlogen ondernemer ontwikkelde zich in korte tijd van intercedent tot eigenaar en algemeen directeur van een van de grootste arbeidsbemiddelaars van Nederland. Purpose én profit staan centraal in zijn denken. De nieuwe merkbelofte van de organisatie: ‘Olympia geeft werk betekenis’.

‘Van Command & Control naar Empowerment’

In gesprek met Lisette Jacobs: director van Lamb Weston / Meijer met de aandachtsgebieden Human Resources, Communications en Sustainability. Jacobs heeft met de directie nadrukkelijk vorm en inhoud gegeven aan de transformatie van de organisatie, die samen met het Amerikaanse Lamb Weston Inc. wereldspeler is in de aardappelverwerkende industrie.